Sitemiz Turizm Rehberi Olarak Hizmet Vermektedir, Sitemizde bulabileceğiniz içerikler ; Turizm, Hoteller, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Kaplıcalar, Beldeler, Restaurant, Lokantalar, Tarihi Mekanlar ve Adresler.

Bu Sitede Yapacağınız Hiç Bir İşlem Sonunda Sizden Herhangi Bir Ödeme Alınmayacaktır. Sitemiz Tamamen Hizmet İçerikli Olup ÜCRETSİZ Kullanılmaktadır.

25 Mart 2008 Salı

Riva

Riva

Karadeniz kıyısında, Anadolu Feneri ile Şile arasında kalan Riva (Resmi adı Çayağzı) Avrupa yakasındaki Kilyos ve Asya yakasındaki Şile gibi yerlere göre daha az kalabalıktır, geniş ve uzun bir kumsalı bulunmaktadır.

Çevrede küçük koylar, açıklarda ise adacıklar gözüküyor. Plajda kabin, çevrede ve dere kenarında kahveler,lokantalar bulunuyor. Konaklamak isteyenler küçük motel ve pansiyonlardan yararlanabilirler.

Tepedeki Riva kalesi harap durumda. Kalenin kimler tarafından yapıldığı da kesin olarak bilinmiyor ama Boğaz'dan İstanbula yönelecek bir saldırıyı önlemek ve bu sahil bölgesini güvenlik altına almak amacıyla inşa edildiği söylenebilir. Tarihi Bizans öncesine uzanan Riva'nın bu yüzyıl başında nüfusunun çoğunluğu Rum'du. 1. Dünya Savaşı sırasında boşaltılmış ve sonra Karadeniz'den gelen göçmenler yerleşmişler.

Riva'nın güzelliği, yanlızca denizi ve kumsalıyla sınırlı değil. Riva deresi, yemyeşil bir vadi boyunca akıyor ve burdan denize dökülüyor.
yemyeşil bir avdi boyunca akıyor ve burdan denize dökülüyor.
Genişliği yer yer 10 Metreye ulaşan dere balık avcılığı için uygun. Dereden sazan ve yayın balığı çıkıyor. Ayrıca Riva ve çayı üzerinde kayık kiralanarak gezinti yapılabilir.

Dere boyunca ve Riva'ya yaklaştıkca, dere kenarında küçük lokantalar ve piknik yerleri bulabilirsiniz. Dilerseniz yanınızda getirdiğiniz yiyecekleri mangal ve içcecek birşeyler isteyerek hazırlayabilir, dilerseniz tüm ihtiyacınızı oradan karşılayabilirsiniz.

Rica deresi boyunca yeşile Özlem duyan İstanbulluların ikinci konut olarak inşaa ettikleri villaları ve siteleri göreceksiniz. Yapılanma şimdilik rahatsız edici boyutta değil ama yarın ne olur bilinmez.