Sitemiz Turizm Rehberi Olarak Hizmet Vermektedir, Sitemizde bulabileceğiniz içerikler ; Turizm, Hoteller, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Kaplıcalar, Beldeler, Restaurant, Lokantalar, Tarihi Mekanlar ve Adresler.

Bu Sitede Yapacağınız Hiç Bir İşlem Sonunda Sizden Herhangi Bir Ödeme Alınmayacaktır. Sitemiz Tamamen Hizmet İçerikli Olup ÜCRETSİZ Kullanılmaktadır.

25 Mart 2008 Salı

Kilyos

Kilyos

'İstanbul denizin ortasında denizsiz kaldı' diye yakınanlar çareyi Kilyos'ta bulabilirler. İstanbul yakınındaki en temiz deniz Kilyos'da bulunuyor...

Belgrad Ormanları'nın yeşilliği arasında geçen yol, daha başta İstanbul`dan kurtuluşu müjdeliyor. Yaz dışında da bir gece konaklamalı haftasonu veya günü birlik dinlenmek için tercih edebiliriz.

Kışın sert Karadeniz dalgaları, sahili, kayalıkları döverken otelin sıcak lokantasında vahşi doğayı seyrederek bir yudum konyak içmenin keyfini tadabilir, sezsiz sakin yolarda hatta plajda uzun yürüyüşler yapılabilir. Yol boyunca bulacağınız et lokantaları özellikle karlı havalarda et-mangal ve nefis bir kış manzarası vaadediyorlar. Otelde konaklamazsanız da yemek yemek için yararlanabilirsiniz.

Baharda açan ve yaz ortalarına kadar süren katır tırnakları, sarı çiçekleri ile çevreyi süslüyor. Bir iki dal koparıp evinize götürmenizde sakınca yok. Epeyce dayanıklıdır. Esans yapımında kulanılan katır tırnakları ne yazık ki kokmaz.

Yaz günlerinde uzun güzel kumsalı kalabalık olan Kilyos'un içinde kuzeye (sağa) doğru devam ederseniz, küçük tenha koylar göreceksiniz. Ancak buralarda deniz dibi genellikle kayalıktır, Küçük çocuğu olan ailelerin kumsalı plajı seçmelerinde yarar var. Karadeniz'de olduğunuzu ve denizin bazen sert dalgalarla kıyıları dövmeye başlıyacağını unutmayın. Çok iyi yüzme bilmiyoranız fazla açılmayın.

Piknik yapmak isteyenler her türlü ihtiyacını Kilyos'ta karşılaya bilirler. Bakkal, manav, eczane kısaca aradığınız her şeyi satan dükanlar bulabilirsiniz. Pide, döner, lahmacun gibi yiyecek seçenekleri de mevcut.

Kilyos yolu aynı zamanda İstanbul'un yeni bahçe-kentlerinin seçtiği hedeflerden. Villa-sitelerle dolmaya başladı. Dünün Zekeriya Köy'ü artık dublex veya da triplex villalar kenti. Zekeriya köyü geçtikten sonra Kilyos'a inmeden Demirci köy sapağını göreceksiniz. Demirci Köyde, Zekeriya Köy gibi sitelerin akınına uğrayan şanslı köylerimizden. Toprak yoldan devam ettiğinizde küçük, şirin ve çoğu zaman ıssız bir koya iniyorsunuz. Yaz aylarında kamp çadırlarının kurulduğu, bir çardak lokantanın hizmet verdiği koy, denize girmek için iyi bir seçenek.

NASIL GİDİLİR
Sarıyer üzerinden veya Sarıyer`e gelmeden Maslak veya Büyükdere`den saparak Belgrad ormanları arasından ulaşabilirsiniz. Özel araç tercih etmeyenler için Şişli veya Sarıyer`den dolmuş da mevcut.

Hiç yorum yok: