Sitemiz Turizm Rehberi Olarak Hizmet Vermektedir, Sitemizde bulabileceğiniz içerikler ; Turizm, Hoteller, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Kaplıcalar, Beldeler, Restaurant, Lokantalar, Tarihi Mekanlar ve Adresler.

Bu Sitede Yapacağınız Hiç Bir İşlem Sonunda Sizden Herhangi Bir Ödeme Alınmayacaktır. Sitemiz Tamamen Hizmet İçerikli Olup ÜCRETSİZ Kullanılmaktadır.

25 Mart 2008 Salı

Poyrazköy

Poyrazköy

Boğazın Anadolu yakasına geçiyoruz bu defa. Boğaz'ın Anadolu yakasında, Karadeniz`e en yakın yerleşimlerden biridir Poyrazköy.

Fazla kalabalık olmayan köy, tepeye kurulmuş. Köye girmeden sola, Poyrazköy plajına yol ayrılıyor. Plaj fazla büyük olmayan bir kumsal ve çevresinde irili ufaklı tesislerden oluşuyor.

Soyunma kabinleri, lokanta ve kahveler var. Poyrazköy rüzgara ve akıntıya karşı korunaklı bir koy olduğundan tekne ve yatların demirlemesi açısından uygun. Özellikle yazın tatil günlerinde koy teknelerle doluyor. Ya sahipleri ya bir araya gelip tekne tutanlar denize girmek için nispeten temiz olan Poyrazköyü seçiyorlar.

Poyrazköy'e gidiş yolu bir süre öncesine kadar askeri alanla çevriliydi. Asekeri alan köye girişi engellemiyordu ama Beykoz Poyrazköy yolu üzerinde sık ormanlık alanlarda durmayı ve piknik yapmayı yasaklıyordu. Yasak kalkınca yol boyunca piknikçilerin akınına uğradı. Önceki yıllarda da piknik ateşinden çok büyük bir yangın çıktı. Çevreyi tahrip etmeden yararlanmayı ne zaman öğreneceğiz acaba? İnsanın 'Keşke yasak devam etseydi' diyesi geliyor.

NASIL GİDİLİR
Poyrazköy`e ulaşmak için Beykoz'u geçtikten yaklaşık 4 km sonra solda Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını izlemek gerekiyor. Asfalt dar yol sık orman içinden keskin olmayan virajlara yükseliyor. Karadenize, Anadolu Fenerine doğru giderken solda Poyrazköy`ün yön levhasını izleyerek Boğazın kıyısına Poyrazköy`e iniliyor.