Sitemiz Turizm Rehberi Olarak Hizmet Vermektedir, Sitemizde bulabileceğiniz içerikler ; Turizm, Hoteller, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Kaplıcalar, Beldeler, Restaurant, Lokantalar, Tarihi Mekanlar ve Adresler.

Bu Sitede Yapacağınız Hiç Bir İşlem Sonunda Sizden Herhangi Bir Ödeme Alınmayacaktır. Sitemiz Tamamen Hizmet İçerikli Olup ÜCRETSİZ Kullanılmaktadır.

25 Mart 2008 Salı

Kıyıköy

Kıyıköy

Trakya'nın Karadeniz kıyılarında bir şirin köy Kıyıköy. İstanbul'a yakınlığından dolayı özellikle hafta sonu tatilcilerinin gözdesi olan Kıyıköy, her iki tarafından denize ulaşan Pabuç ve Kazan Irmakları arasında Karadeniz'e bakan yüksek bir tepede kurulu.

Kıyıköy Kırklareli'ne bağlı küçük bir köy. Doğal bir limana sahip kıyıları balıkçılar için iyi bir sığınak... En önemli geçim kaynağı balıkçılık ve ormancılık. Köye Bizans döneminden kalma bir şehir kapısından giriliyor ve bölgede sur kalıntılarına rastlamak mümkün. Balıkçılıkla uğraşan Rumların yerleştiği bu bölgeye önceleri "Midye" adı verilmiş. Günümüzde Kıyıköy ismiyle anılıyor ve bölgede Selanikli Türkler yaşamakta.

Karadeniz'in hırçın dalgalarının oyduğu koylara ve ilginç mağaralara sahip olan köyün, antik çağlardan bu yana yerleşim olduğu bilinen mağaralarının eskiden korsanlar tarafından kullanıldığı söyleniyor. Nehir kıyısındaki kaya içine oyularak yapılmış Aya Nikola Manastırı'nın M.S. 3.yy'da yapılmış olan kolon kabartmaları, işlemeli sütunları, kubbe ve kemerleri görülmeye değer.

Günbatımında tepeleri boyayarak kaybolan güneşin son ışıkları altında Kartaltepe'de çay içmenin keyfi bir başka oluyor. Hırçın dalgalara sahip olan Kıyıköy sahilinde "S" çizerek denize ulan ırmakları seyretmek de epey zevkli.

Nehirde veya denizde tekne turu yapmak isteyenler, limanda duran balıkçı barınağından tekne kiralayarak Kıyıköy'ün tadını daha fazla çıkarabilirler. Kalkan sevenler Karadeniz'in bu meşhur balığını, sahildeki hâlden canlı ve taze olarak alabilirler. Kıyıköy'e gelmişken balık yemenin keyfine varmak isterseniz, mevsimine göre, kalkan, tekir, lüfer ve karagöz arasından bir seçim yapmak zorundasınız.

NASIL GİDİLİR
Kıyıköy’e gitmek için TEM yoluyla Edirne istikametine gidin. Çerkezköy sapağından Saray ilçesi yönünde Karadeniz’e (kuzeye) doğru sapın. Virajlı yolun bazı yerleri bozuk olsa da asfalt. Benzin ikmalinizi Saray’da yapın. İstanbul-Kıyıköy arası 165 km. Kastro Deresi ise Kıyıköy’e 18 km uzaklıkta.

Hiç yorum yok: