Sitemiz Turizm Rehberi Olarak Hizmet Vermektedir, Sitemizde bulabileceğiniz içerikler ; Turizm, Hoteller, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Kaplıcalar, Beldeler, Restaurant, Lokantalar, Tarihi Mekanlar ve Adresler.

Bu Sitede Yapacağınız Hiç Bir İşlem Sonunda Sizden Herhangi Bir Ödeme Alınmayacaktır. Sitemiz Tamamen Hizmet İçerikli Olup ÜCRETSİZ Kullanılmaktadır.

25 Mart 2008 Salı

İğneada

İğneada

Az ötesi başka bir ülke olan İğneada, Bulgaristan sınırına çok yakın ve çevresi çok sayıda doğal güzelliği barındıran bir kasaba. Sahili, bir çok kuş türüne ev sahipliği yapan sazlarla kaplı küçük gölleri, Yıldız Dağları`na doğru yabani hayvanları ile bir hafta sonu mutlaka görülmesi gereken bir yer İğneada...

İğneada İçin Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde "Fatih'in akıncılarından İne Gazi'nin fethettiği belde. Yıkılmış, harap kalesi zor ayakta duruyor ve kale içinde odunculukla geçinen Rumlar yaşıyor" ibareleri yer alıyor. Yeşille örtülü pek çok milli parkı kıskandıracak güzellikteki Istranca Ormanlarından geçilerek ulaşılan İğneada, 20 kilometreyi bulan geniş kumsalı ile göz dolduruyor. Deniz kabukları toplamayı seven romantiklerdenseniz, İğneada sahili tam size göre.

Erikli Gölü çevresi doğal SİT alanı ilan edilmiş. Mert Gölü kıyılarında ise bazı yapılara rastlamak mümkün oluyor. Kafa dinlemek için ideal yerlerden olan İğneada'daki Hamam ve Adina Gölleri, Bulgaristan, Rusya ve Tuna Nehri deltasından göç eden ördek, kuğu ve diğer kuş türlerinin önemli uğrak yerlerinden sayılıyor. Orman içerisindeki tesislerde alabalık yeme imkanı bulabiliyorsunuz.

İğneada sahilindeki gelişmiş kamp sahası, çadır turizmi gönüllülerini de ağırlıyor. Deniz fenerinin bulunduğu sarp kayalıklar ise sizi başka bir âleme sürüklüyor.

Hiç yorum yok: