Sitemiz Turizm Rehberi Olarak Hizmet Vermektedir, Sitemizde bulabileceğiniz içerikler ; Turizm, Hoteller, Oteller, Moteller, Tatil Köyleri, Kaplıcalar, Beldeler, Restaurant, Lokantalar, Tarihi Mekanlar ve Adresler.

Bu Sitede Yapacağınız Hiç Bir İşlem Sonunda Sizden Herhangi Bir Ödeme Alınmayacaktır. Sitemiz Tamamen Hizmet İçerikli Olup ÜCRETSİZ Kullanılmaktadır.

25 Mart 2008 Salı

Bahçeköy Fidanlığı Mesire Yeri (Bahçeköy)

Bahçeköy Fidanlığı Mesire Yeri (Bahçeköy)

Çevre ve Orman il Müdürlüğü'nün 1944'ten beri fidan üretimi ve dağıtım merkezidir.

Orman mühendisleriyle birlikte uzman personelin çalıştığı fidanlık, çok farklı ağaç türlerini barındırıyor, istanbullular istedikleri fidanı çok uygun fiyatlarla alabilecekleri gibi, uzmanların bilgisinden de yararlanabilirler. Yeşilin her tonuyla bezenmiş çevreyi gezerken kendinizi aynı zamanda bir oksijen çadırında hissedersiniz.

Bahçeköy fidanlığı, laboratuar çalışmalarıyla da ülkemizin tabiat varlığına çok önemli katkılarda bulunmaktadır. Fidanlık 83 dönüm olup, fidan yetiştirme alanı 43 dönümdür. Genelde iğne yapraklı ağaçlar (ladin, göknar, servi, mazı, ardıç türleri) ve Süs Bitkileri (akuba,taflan,şimşir, ortanca, dağ muşmulası, kartopu) üretilmektedir. Az miktarda aşılı fidan (mavi ladin, mavi sedir) üretimi de yapılmaktadır.

Ulaşım: Maslak-Sarıyer yolu üzerinden ulaşılan Bahçeköy'ün hemen içindedir. Belgrad Ormanları'na da giden yolun sol tarafı tamamen fidanlığa aittir.
Tel: 0212 226 10 28

Hiç yorum yok: